Објавена прва снимка од Асанж во затвор

143

Агенцијата „Рипли“ објави прва видео снимка од основачот на „Викиликс“, Џулијан Асанж од строго обезбедуваниот затвор Белмарш во Лондон.

Асанж таму моментално служи затворска казна од 50 недели поради кршење на условите за кауција.

Асанж таму служи 50 недели затворска казна поради кршење на условот кауција.

На видеото се гледа дека Асанж е многу ослабнат за разлика од порано, наведе „Раша тудеј“.