Небото е затворено за „боинг 737 макс 8“

621

Над 40 земји, вклучувајќи ги и сите членки на ЕУ, го приземјија или го затворија небото за „боинг 737 макс 8“, додека САД и Јапонија одбиваат да го сторат тоа. По падот на истиот тип авиони на „Етиопиан ерлајнс“ во неделата (157 жртви) и на „Лајон ер“ во октомври (189 жртви), 42 авиокомпании ги приземјија своите „б737 макс 8“, или
вкупно 250 летала до вчера