Над 50 талибански команданти убиени во напад во Авганистан

157

Повеќе од 50 високи талибански команданти биле убиени во нападот со „артилериски ракетен систем“ во јужната авганистанска провинција Хелманд, објави денеска портпаролот на американската војска.

На состанокот што се одржа на 24 мај во Хелманд биле присутни талибански команданти од неколку покраини.

Талибаните ги дементираа информациите за нападот и тврдатд ека станува збор за американска пропаганда.