Над 2.500 луѓе се наоѓаат на листата на исчезнати по ураганот Доријан

85

Околу 2.500 луѓе се наоѓаат на списокот за исчезнати по разорниот ураган Доријан кој ги погоди Бахамите. Според надлежните можно е на листата да се наоѓаат и луѓе кои се спасиле од ураганот и засолниште пронашле ширум архипелагот.

-Сè уште не сме го споредиле списокот со државните записи за тоа кој отишол во засолниште и кој сѐ е евакуиран. Обработката на базата на податоци е во тек – рече Карл Смит, шеф на Националната агенција за управување со вонредни состојби.

Илјадници луѓе сè уште се наоѓаат во засолништа на различни острови, а во моментов има официјален податок за 50 мртви во невремето коешто на први септември ги погоди Бахамите.
         
Доријан е еден од најсилните урагани коишто се забележани досега, а беше проследен со ветрови од 298 километри на час. Околу 5.000 луѓе беа евакуирани на островот Њу Провиденс.