Министерка поднесе оставка поради брегзит

74

Британската министерка задолжена за односи со парламентот, Андреа Лидсом, изјави вечерва дека поднесува оставка бидејќи повеќе не верува оти владата може да го спроведе брегзитот.

-Со големо жалење и тешко срце одлучив да поднесам оставка- наведе министерката на „Твитер“.