Главниот извршен директор на „Тесла“, Илон Маск, продаде уште 934.091 акции во вредност од 1,05 милијарди долари, откако ги искористи опциите за купување на 2,15 милиони акции, покажуваат пријавите за хартии од вредност во САД.
Најбогатиот човек на светот на 6 ноември твитна дека ќе продаде 10% од своите акции доколку корисниците на платформата за социјални медиуми го одобрат. Мнозинството од нив се согласија со продажбата. Оттогаш, тој продаде 9,2 милиони акции во вредност од 9,9 милијарди долари. Минатиот вторник, Маск продаде 934.091 акција за да ги исполни обврските за задржување данок поврзани со користењето на опциите за акции.