Помлад маж со остар предмет нападнал осум лица во шведскиот град Ветланда. Две жртви се тешко повредени.

Според локалните медиуми, напаѓачот бил пренесен во болница откако полицаец го ранил во ногата. Медиумите го опишуваат како човек на дваесетина години.
Полицијата најпрво го окарактеризира злосторството како обид за убиство, но сега се сомнева дека станува збор за тероризам.