Лондонските мостови блокирани во протестот поради климатските промени

42

Стотина демонстранти денеска ги блокираа главните мостови во центарот на Лондон, барајќи од британската Влада сериозно да работи на климатските промени.

Блокирани се пет мостови во Лондон, а британската полиција посочи дека поради тоа возилата на Брза помош отежнато ги поминуваат мостовите.

Учесниците на протестите носат транспаренти на кои е напишано „За живот на сите на земјата“, „Климатски промени/масовно убиство“, како и „Спиеме додека нашата планета цвили“.