Лиценцата за „Хуавеј“ продолжена за уште 90 дена

59

Американскиот министер за трговија, Вилбур Рос, изјави денеска дека американската влада ќе му ја продолжи привремената лиценца на „Хуавеј“ за уште 90 дена дозволувајќи ѝ а кинеската компанија да купува делови од американски производители за да може да ги сервисира постојните клиенти.

„Хуавеј“ добива продолжен грејс-период и покрај тоа што речиси 50 нејзини филијали се додадени на американската економска црна листа, пренесе агенцијата „Ројтерс“.