Лајчак поднесе оставка

109

Словачкиот министер за надворешни работи Мирослав Лајчак денеска поднесе оставка откако Парламентот во Прага го отфрли договорот на ОН за миграции, соопшти словачкото МНР.

Лајчак претходно предупреди дека ќе си замине од функцијата доколку договорот биде отфрлен.

Тој претседаваше со Генералното собрание на ОН во периодот кога беше усвоен документот за миграции.