Иран се согласи следниот месец да ги продолжи разговорите со светските сили за неговиот нуклеарен договор, соопшти денеска заменик-министерот за надворешни работи на земјата, по разговорите со посредниците на ЕУ во Брисел.
– Согласни сме да ги започнеме преговорите пред крајот на ноември. Точниот датум ќе биде објавен во текот на следната недела – објави на Твитер Али Багери, кој ја извршува и функцијата главен преговарач на Техеран.