Иран повторно заплени танкер во Персискиот Залив

129

Иранската револуционерна гарда заплени уште еден танкер во Персискиот Залив поради наводно криумчарење на 250.000 литри дизел гориво во Обединетите Арапски Емирати, објави иранската полуофицијална студентска новинска агенција ИСНА.

– Тој беше задржан во близина на островот Голем Тунб во Персискиот Залив, екипажот беше предаден на правните органи во провинцијата Хормозган – наведува ИСНА, која не ја прецизираше националноста на членовите на екипажот.

Сепак, Индекс.хр наведува, повикувајќи се на агенцијата „Фарс“, дека на танкерот има 11 членови на екипажот и дека припаѓа на Обединетите Арапски Емирати.