Зеленски со закон го укина пратеничкиот имунитет

69

Украинскиот претседател Владимир Зеленски потпиша закон со кој на пратениците им се укинува пратеничкиот имунитет, информира веб-страницата на украинскиот парламент.

Предлог-законот за измена и дополнување на член 80 од украинскиот Устав за имунитет на украинските пратеници беше вратен со потпис на претседателот, се вели во извештајот.