Претседателот на Украина, Владимир Зеленски, преку видеопорака го повика рускиот претседател Владимир Путин да се сретнат каде било во Донбас.

Зеленски изјави дека на сесијата на политички советници на „четворицата Нормани“ на 19 април за обновување на целосниот режим, за прекин на огнот и бил предложен состанок на контактната линија со цел подобро да се разјасни ситуацијата.

– Одам таму секој месец. Господине Путин! Подготвен сум да одам чекор подалеку и да ве поканам да се сретнеме во кој било дел од украинскиот Донбас, каде што се води војната – му рече Зеленски на претседателот на Русија.