Зголемена продажбата на авионите на „Боинг“ пред воздухопловната изложба

223

Двете зделки ја истакнуваат насоченоста кон азискиот пазар, каде што авиокомпаниите купуваат авиони за брзорастечката средна класа, според „Блумберг њуз“.
„Џет ервејз Индија“ купи 75 модели на авионот „боинг 737 макс“, со еден простор меѓу седиштата, вредни 8,8 милијарди долари врз основа на утврдените цени, додека виетнамската стартап-компанија „Бамбу ервејс“ купи 20 модели „боинг 787-9 дримлајнерс“ со двоен простор меѓу седиштата, вредни 5,6 милијарди долари, пред да започнат попустите.