Околу 30 трговски центри и 35 медицински установи во Санкт Петербург добиле анонимни закани за бомби, изјави извор од одделот за итни случаи за „ТАСС“.

Околу 30 трговски центри и 35 медицински установи добиле писма со закана за бомба, изјави неименуван извор.

Друг извор за „ТАСС“ потврди дека во тек се евакуации во два трговски центри.

Заедничката служба за медиуми на Судовите за правда во Санкт Петербург претходно извести за евакуација на судовите, откако добила анонимни писма за закани со бомби.

Неколку судови веќе почнаа со операциите и не е потврдена ниту една закана за бомба.