Забраната за посети предизвика немири во италијанските затвори

245

Еден затвореник починал вчера по немирите во затворот во Модена, Италија, пишува „Гардијан“.

Немирите избувнале кога затворениците дознале дека со новата уредба за итни случаи, им се забрануваат посети и контакти со нивните најблиски, поради коронавирусот, со цел да се спречи ширењето на заразата.

Немири имало и во затворите во Салерно и во Фросиноне по ширењет на веста за забраната за посети.