Евакуиран дел на Лондон поради бомба од Втората светска војна

71

Неколку улици во центарот на лондонската населба Сохо се евакуирани бидејќи на градилиште била пронајдена бомба заостаната од Втората светска војна.

Полицијата била повикана да дојде на улицата Дин, откако била откриена бомбата, а како што пренесува Би-би-си, евакуирани се хотелот „Сохо“, театарот „Сохо“ и клубот Гроучо.

Во прашање е област преполна со продавници, ресторани, барови и деловни канцеларии.