Евакуирани 15 илјади луѓе во Германија поради бомба

104

Повеќе од 15 илјади луѓе вчера биле евакуирани во Хановер, Германија, поради пронајдена бомба од Втората светска војна.

Тие се вратиле во своите домови денеска наутро откако бомбата била деактивирана.

Германските медиуми пренесуваат дека бомбата била тешка 500 килограми, а била пронајдена вчера попладне на градилиште. Во областа каде што била пронајдена бомбата во прекин бил и сообраќајот на подземната железница.

Поради бомбата и евакуацијата откажан е и концертот на британскиот музичар Роџер Хоџсон.