Од рудник во рударската област Кузбаш евакуирани се рудари поради дефект на вентилацијата.

-Во рудникот имаше околу 100 лица кога системот престана да работи- изјавија за „ТАСС“ од локалниот секретаријат за рударство и нагласи дека нема опасност по животот на рударите.

Досега биле евакуирани околу 50 работници.

Според информациите на регионалното министерство за вонредни ситуации, во рудникот се испратени две спасувачки екипи.