Најмалку 50 рудари загинаа во одрони во рудник за жад на северот на Мјанмар, соопштија властите.

Се претпоставува дека бројот на настрадани е поголем, но дека тие се затрупани.

Според информациите, одронот го предизвикале обилни дождови.

Мјанмар се смета за еден од најголемите извори на жад во светот, но во рудниците честои доаѓа до несреќни случаи.