Дел од кампањата на Трамп ќе продолжи онлајн

65

Претходно планираните настани од претседателската кампања на Доналд Трамп, кои предвидуваат учество на американскиот претседател, ќе се движат преку интернет или се привремено одложени откако Доналд и Меланија Трамп беа позитивни на новиот коронавирус.

Привремено се одложени и настаните во кои се вклучени членовите на семејството Трамп.

– Сите други настани во рамките на кампањата ќе бидат разгледани одделно и ќе објавиме соодветно соопштение неколку дена однапред – велат од кампањата на Трамп.