Гутереш со повик до Венецуела за дијалог за да се избегне катастрофа

91

Генералниот секретар на ОН, Антониот Гутереш, ги повика венецуелските политички сили за дијалог за да се избегне катастрофа во земјата.

– Се надеваме дека дијалогот е можен за да се избегне ескалација што води кон конфликт што ќе биде катастрофа за населението во земјата и за регионот – изјави Гутереш на маргините на Светскиот економски форум во Давос.

Тој посочи дека ОН се загрижени за ситуацијата во Венецуела и за страдањата на населението во оваа земја.