Гори зградата на Светскиот трговски центар во Брисел

822

Силен пожар избувна на врвот на зградата на Светскиот трговски центар во Брисел. Според медиумите, огнот избувнал во техничката просторија на 27-от кат на зградата. На терен се пожарникари од Антверпен кои се обидуваат да го изгаснат огнот.
Според извештаите на медиумите, густ црн дим се издига во воздухот и е видлив од далеку. Командирот на противпожарната бригада информира дека станува збор за голем пожар.
Кулата во моментот не се користи бидејќи се реновира, а во моментот на избувнувањето на пожарот во неа биле присутни само неколкумина работници, кои успеале да се евакуираат на време.