Во Германија оваа година родени 30.000 мигрантски бебиња

82

Во Германија оваа година се родени 30.000 бебиња на мигранти, додека германските власти предвидуваат намален број барања за азил до крајот на годината.

Германскиот весник „Билд“ денеска објави прелиминарен извештај во кој се вели дека до крајот на годината ќе бидат исполнети вкупно околу 166.000 барања за азил.

Бројот на барања за азил е намален во однос на 2017 година кога изнесувал 198.317.

Во Германија во текот на 2015 и 2016 година влегоа повеќе од милион баратели на азил најголем број од Сирија, Ирак и Авганистан. Од тогаш бројот на мигранти е значително намален.