Во Бразил приведени најмалку илјада лица осомничени за убиство

49

Од приведените, 56 лица се осомничени за убиство во чин на семејно насилство или дискриминација врз основа на полова основа.

Голема полициска акција е спроведена во Бразил, со цел превенција на убиства во речиси сите држави во оваа земја.

Акцијата е втора фаза од т.н. операција Кронос. Во секоја држава полицијата споделува и објавува во реално време своја работа на социјални мрежи преку снимки и видео клипови.

За време на првата фаза од август минатата година, полицијата уапси околу 3.000 лица обвинети за убиства во чин на семејно насилство или дискриминација врз основа на полова основа.