Вооружен напад во Бурунди, убиени 26 цивили

821

Најмалку 26 цивили се убиени во вооружен напад врз село на северозападот на Бурунди, јавуваат медиумите.

Според министерот за безбедност Ален Гијом Буњони, масакрот е извршен од „терористичка група“.

Локалните власти додаваат дека бројот на жртвите би можел да биде и поголем бидејќи потрагата за настрадани лица продолжува.

Очевидец тврди дека нападот бил извршен со пушки и ножеви, а напаѓачите запалиле и куќи во селото.