Рускиот претседател, Владимир Путин, се нурна во ладната вода во Московската област на православниот празник Богојавление.
Тој влезе во дупката во водата направена во облик на крст, се прекрсти три пати и се нурна во ладната вода.

– Владимир Путин учествуваше во богојавленското бањање и тоа е негова традиција која не ја менува поради ништо – рече портпаролот на претседателот, Дмитриј Песков.