Последиците од најновите случувања во Венецуела и неизвесноста околу излезот на Велика Британија од Европската унија ќе бидат клучни теми на денешната дискусија на Светскиот економски форум во Давос.

Ќе се разговара и за глобалната трговија, посебно за спорот меѓу САД и Кина, како и за климатските промени.

Светскиот економски форум во Давос почна на 22 јануари, а завршува денеска.