Бомбаши-самоубијци извршија напади врз три цркви во Индонезија, при што загинаа најмалку девет лица, а над 40 се повредени. Нападот се случи во градот Сарабаја.

Трите напади се извршени координирано во само неколку минути.

Властите на Индонезија јавија дека се уште никој не преземал одговорност за нападите.