Белгиските власти спречиле терористички напад во Франција

78

Белгиските власти во текот на изминатиов викенд спречиле нов терористички напад во Франција, при полициска операција спроведена во источните предградија на Брисел.

Како што објавија денеска белгиските медиуми повикувајќи се на анонимни извори, полицијата при акцијата открила подготвена автомобил-бомба, која според полициските сознанија, требало да биде искористена за напад врз собир на иранска опозициска група во близина на Париз.

Според истите извори, во врска со овој случај се приведени двајца Иранци, кои имале документи за престој во Белгија.

Белгиските власти засега не ги потврдија ваквите информации.