Австријците стравуваат од последиците од Брегзит

85

Австријците стравуваат од последици од излегувањето на Велика Британија од Европската унија, покажува истражување на неделникот „Профил“.

Вкупно 47 отсто од Австријците очекуваат негативни последици поради Брегзит.

Од друга страна, саму осум отсто сметаат дека излегувањето на Велика Британија ќе донесе предности за ЕУ.

Покрај тоа, 29 отсто од анкетираните Австријци рекле дека не очекуваат ниту предности, ниту последици од Брегзит.