Поедноставно предно крило, кое ќе носи помалку воздух кон гумите, пошироко и подлабока задно крило, како и поедноставени сопирачки се дел од промените на правилата за аеродинамика во Ф1, што ги објави ФИА.

Сите овие одлуки се земени по детално истражување и се одвоени од регулативите на Формула 1, предвидени за 2021 година.

Покрај тие мерки, ФИА продолжува да бара подобрувања кои ќе им помогнат на пилотите да се претекнуваат, а трките да станат поинтересни.