„Тајм“: Федерер меѓу стоте највлијателни во светот

336

Престижниот американски магазин „Тајм“ го избра швајцарскиот тенисер Рожер Федерер за една од стоте највлијатени личности во светот. Магазинот овојпат на тенисерот му ја посвети насловната страница, а краток текст за него напиша Бил Гејтс.

– Бев сведок на тоа колку внимателно Рожер и неговиот тим работат за да ги подобрат животите на сиромашните деца. Тој знае дека филантропската работа, токму како и тенисот, бара многу дисциплина и време, напиша Гејтс.

Од избраните сто највлијателни само шест личности ќе се појават на насловната на „Тајм“.