МТКФ ги избра најдобрите каратисти за 2018 година

482

Управниот одбор на Македонската традиционална карате федерација донесе одлука за наградување на најдобрите каратисти, спортски работници и подржувачи на овој спорт во 2018 година.

Најдобри во машка конкуренција:
1.Дејан Недев
2.Аљоша Недев
3.Бојан Богдановиќ
3.Спасе Стојанов.

Најдобри во женска конкуренција:
1.Јадранка Недева
2.Емилија Јанчевска.

Награда за животно дело:
1.Венцислав Недев
2.Ѓорѓи Кузмановски.

Награда за придонес и развој на МТКФ и карате спортот во Македонија:
1.Дарко Каевски
2.Саша Богдановиќ
3.Алтин Малиќи
4.Софија Пејкова
5.Слаѓан Ивковиќ

Ветеран на годината – Ристо Сакалиев.

Тренер на годината – Атанас Василев.

Судии на годината – Матеј Ангеловски и Антонио Зврцинов.

Најдобри младинки/јуниорки:
1.Мила Саздова
2.Берта Милевска
3.Мила Саздова/Берта Милевска/Јана Милевска – ката тим.