Без навивачи од странство, летово, ќе се одржат Летните олимписките игри (ЛОИ) во Токио, одлучи владата на Јапонија.

Во Јапонија владее загриженост дека коронавирусот би можел да се шири меѓу локалното население, поради што и ја донесе оваа одлука.

Ваквото сценарио кое на 9 март го најави агенцијата „Кјодо“, денес доби потврда од владата на Јапонија.

ЛОИ во Токио ќе се одржат од 23 јули до 8 август.