Мојсовски предлага Гонзалес да има и македонски тренер за помошник

862

Поранешниот македонски репрезентативец, Наумче Мојсовски, на денешната седница на Управниот одбор на Ракометната федерација на Македонија (РФМ), даде предлог во тимот на селекторот да има задолжително и еден македонски тренер.

Според Мојсовски, кој сега е член на Управниот одбор, нашите ракометни стручњаци би стекнале искуство и би можеле да учат од врвни ракометни тренери.

– Раул Гонзалес е врвен тренер и мојот предлог е да биде приклучен кон него македонски тренер како помошник во репрезентацијата. Така нашите тренери би можеле да научат многу работи и стекнат искуство за да го подигнат нивото, истакна Мојсовски.

Оваа иницијатива на поранешниот репрезентативец наиде на првично одобрување.