Академијата Металург ги прогласи најдобрите на „Новогодишниот турнир“

229

Салата „Автокоманда“ во Скопје денес беше собиралиште за најмладите членови на Ракометната академија Металург, кои беа дел од седмиот по ред традиционален „Новогодишен турнир“.

Дел од годинешното издание на турнирот беа дечињата од нашите школи од Скопје, Куманово, Крива Паланка, Кавадарци и од Кичево.


По завршувањето на натпреварувачкиот дел, Академијата Металург ги прогласи екипните победници и најдобрите поединци на турнирот одржан во Автокоманда.

 

Генерација 2010 и помали – девојчиња:

Екипно:

1. место: Крива Паланка од Крива Паланка

2. место: Колибри од Скопје

Поединечно:

Најдобар голман: Драгана Георгиевска од школата во К.Паланка

Најдобар играч: Ана Марија Марковска од школата во Н.Лисиче

Најдобар стрелец (13 гола): Луција Цветковска од школата во К.Паланка

Генерација 2010 и помали – момчиња:

1. место: Стоби флипс од Скопје

2. место: Кожувчанка од Скопје

Поединечни награди:

Најдобар голман: Филип Томев од школата во К.Вода

Најдобар играч: Јован Трајков од школата во Н.Лисиче

Генерација 2008/9 – девојчиња:

Екипно:

1.место: Хендбал Старс од Кичево

2.место: Ре-Вита од Скопје

Поединечно:

Најдобар голман: Викторија Арсова од школата во Н.Лисиче

Најдобар играч: Кристина Симова од школата во Н.Лисиче

Најдобар стрелец (8 гола): Ања Ч. од школата во Кичево

Генерација 2008/9 – момчиња:

Екипно:

1.место: Тиквеш 1 од Кавадарци

2. место: Тиквеш 2 од Кавадарци

3.место: Виталија од Скопје

Поединечно:

Најдобар голман: Марко Антовскиа од школата во Н.Лисиче

Најдобар играч: Зоран Наумов од школата во Кавадарци

Најдобар стрелец (11 гола): Ангел Ризов од школата во Кавадарци

Генерација 2008/9 – мешан состав:

Екипно:

1.место Тиквеш од Кавадарци

2.место: Кемпа од Скопје

3.место: Крива Паланка од К.Паланка

Поединечно:

Најдобар голман: Димитар Гиевски од школата во Н.Лисиче

Најдобар играч: Алек Цекоски од школата во К.Паланка

Најдобар стрелец (11 гола): Мики Лазев од школата во Кавадарци