Перо Антиќ е избран за нов претседател на МКФ

323
Фото: Дарко Андоновски

Поранешниот прославен репрезентативец Перо Антиќ е избран за нов претседател на Македонската кошаркарска федерација (МКФ), на денешното изборно собрание одржано во Скопје.

Тој беше единствениот кандидат за функцијата откако претходно Владимир Темелковски се повлече, додека Петар Наумоски одлучи да не се кандидира.

Новите членови на Управниот одбор на МКФ ќе бидат познати за 15 дена, на барање на Антиќ.