Фото МИА принт-скрин

Македонскиот атлетичарот Јован Стојоски, постави нов државен рекорд на 100 метри трчувајќи ја патеката за 10.59 секунди.

На 26 Меѓународен митинг во Бар Стојоски го освои првото место на 100 метри.

Успешниот настап на митингот во Бар, Стојоски го комплетираше со освоеното прво место и на трката на 400 метри со резултат 46.59 секунди.