ЦАС ја прифати жалбата на Скендер-бег

1292

Судот за спортска арбитража (ЦАС) на својот официјален сајт објави одлуката за прифаќање на жалба на фудбалскиот клуб Скендер-бег на кој од страна на Албанската фудбалска федерација му беше одземена шампионската титула за сезоната 2015/16.

За потсетување, УЕФА во 2016 година го суспендира тим од учество во европските натпреварувања поради вклученост на клубот во повеќе од 50 местени натпревари.

Националната фудбалска федерација спроведе сопствена истрага, која кулминираше со одземање на титулата.

ЦАС објави дека Здружението на албанската фудбалска нема основа за санкции против клубот.

И покрај тоа Европската фудбалска федерација ја остави на сила својата одлука.