СП 2018: ФИФА задоволна од ВАР системот

61

Светската фудбалска федерација е задоволна од тоа како се користи видео технологијата ВАР на Мундијалот во Русија.

– На крајот од групната фаза на Светското првенство ќе се одржи медиумски брифинг за системот за видео-помош на арбитрите (ВАР), јавува Би-Би-Си.

Технологијата се користи за првпат на Светското првенство во Русија.

Како што е наведено, ФИФА е целосно задоволна од иновацијата. Заедно со високо ниво на судење, ВАР целосно ја оправдува својата цел.

Сепак, во голем број случаи, одлуките беа донесени на фудбалскиот терен, што доведе до конфликтни мислења.