Реал Мадрид преговара за продолжување на договорот со „Адидас“.

Според „АС“, договорот ќе биде рекорден за „белиот балет“. Страните можат да потпишат десетгодишен договор, со вкупна вредност од една милијарда евра.

Компанијата, одговорна за опремата на Барселона, за спонзорски договор плаќа 155 милиони евра за сезона, а Манчестер Јунајтед добива 94 милиони евра годишно.