Горан Пандев до Игор Ангеловски

Горан Пандев ја заврши репрезентативната кариера по историскиот настап на Европското првенство на Македонија, каде што најверојатно завршува и работата на селекторот Игор Ангеловски. Капитенот реши да му се заблагодари на човекот кој го врати во репрезентацијата и со кого заедно стигнаа до историскиот успех.

– 20 октомври 2015, првпат кога се сретнавме во вашите очи видов енергија, сигурност и голема желба да ја вратиш репрезентацијата во живот. Ги паметам твоите зборови кога ми рече дека ќе направите од репрезентацијата една голема фамилија и дека вашата цел е Македонија да се пласира на Европско првенство. Сите овие години не беше лесно, имаше многу препреки, но ти гордо ја чуваше нашата фамилија. Шефе, благодарам е малку да ти кажам, вие го сплотивте цел македонски народ, направивте да се сакаме како браќа во репрезентацијата и да гинеме еден за друг. Затоа сакам да ти кажам дека вечно ќе останеш во моето срце – напиша Пандев.