Сезонски календар на РК Металург

357

Со пораката „Сакај ги животните“, РК Металург го промовира сезонскиот календар, од септември 2019 до септември 2020 год.

Со сезонскиот календар, Управата на РК Металург, стручниот штаб и ракометарите, заедно со сопственикот на клубот, сакаат да ја подигнат свеста, кај своите навивачи и симпатизери и кај сите граѓани со сите сили да ги почитуваат и да им помагаат на животните.

Инспирацијата за овој календар РК Металург ја пронајде во својата долгогодишна традиција да им помага на животните и со својот спортски, натпреварувачки дух да се бори за победа на определбата за суштински и квалитативно унапредување на благосостојбата на животните.

Новата сезона е нов спортски предизвик за младите ракометари на Металург за нови повисоки спортски достигнувања, но и стремеж да се постигне и ново ниво на заложба и јавна борба против секаков вид злоупотреба и искористување на животните.

Пријателите на животните се и наши пријатели. Затоа, ги повикуваме сите што имаат иста визија и мисија, сопствениците на домашни миленичиња, заедно со своите миленичиња да го подигнат својот глас и силно да одекне нашата порака „Сакајте ги животните“! Токму тие нека ни бидат новите најгласни членови на нашата навивачка група.

За победа!