Завршен дрвениот гимнастички центар за ЛОИ

27

Заврши изградбата на дрвениот гимнастички центар „Аријаке“, местото каде што ќе се одржуваат натпреварите во уметничка, ритмичка и трамбулинска гимнастика за време на Летните олимписки игри во Токио в година. Неговата изградба чинела околу 188 милиони долари, а биле употребени 2.300 кубни метри дрво. Куполниот таван е еден од најголемите во светот и е изграден без помош на метална конструкција. Капацитетот на гимнастичкиот комплекс е 12.000 гледачи.