Во светскиот куп има премногу трки

24

Претседателот на Интернационалната скијачка федерација, Џанфранко Каспер, призна дека Светскиот куп има премногу трки. Без СП или ЗОИ сезонава, во СК ќе има 44 трки за мажи (на 22 места) и 41 за жени (21), што е пораст од по шест трки за мажи и за жени во споредба со минатата сезона.

– Знам дека не е лесно за спортистите и за некои организатори. Сега сме на одредена граница. Имаме премногу трки. Но ФИС не е тука за да спречи трки, туку да организира трки – рекол Каспер за „АП“.