На Олимпискиот турнир во спортско стрелаштво, во дисциплината воздушен пиштол 60, Борјан Бранковски (24) оствари резултат од 573 кругови (или по серии: 94, 93, 98, 95, 96, 97) и го освои 21 место.

Македонскиот олимписки комитет (МОК), обајави дека резултаот од 573 кругови е нов државен рекорд.

Бранковски за пет круга не успеа да се пласира во финалето.