Бесир Алили и РК Вардар со парични награди од владата за освоените шампионски титули

104

Владата на Република Македонија донесе одлука да му додели 30 милиони денари на ракометниот клуб „Вардар“ за освоената титула Европски шампион во ракомет.

Владата исто така ќе му додели еден милион денари на младиот спортист Бесир Алили за европската шампионска титула во борење во категоријата кадети, а 300 илјади денари ќе добие и неговиот тренер.