Техно

Зрачењето не е воопшто наивно и може да ни ја наруши рамнотежата. Затоа, решивме да предложиме начини на кои можете да се заштитите.
– Никогаш не држете го лаптопот во скут. Ако навистина треба, ставете го на подлога што ќе го ублажи директното негативно влијание на зрачењето.
– Вооружете се со кактуси! Можеби ќе бидете изненадени, но според НАСА, некои кактуси имаат способност да апсорбираат компјутерско електромагнетно зрачење.
– Соларната светилка може да биде не само декоративна туку и ефикасна за овие цели. Познато е дека ослободува негативни јони во воздухот и треба да биде од помош за отстранување на зрачењето.
– Јадете храна богата со антиоксиданси, бидејќи телото може да создаде и сопствена заштита од слободните радикали што ослободуваат зрачење.
– Користете глушец и жична тастатура, за рацете да не ви се постојано на компјутерот.
– Повремено мијте го лицето или туширајте се. Водата исто така има моќ да го исчисти нашето поле од негативните ефекти предизвикани од зрачењето.
– Останете подалеку од други компјутери, на пример, во канцеларија и избегнувајте жици и кабли. Ставете ги што подалеку од вас и не држете ги нозете на нив.